söndag 31 juli 2016

Onsdag den 27 juli

På natten till min födelsedag kom barnmorskan hem till min kära dotter för att assistera med vad som var en närstående förlossning. Dotter och barnets pappa och barnmorskan gjorde ett fantastiskt jobb och kl 11.15 på förmiddagen onsdag den 27 juli klev dottern ner i det 35 gradiga vattnet i en liten bassäng på baksidan av gäststugan, där hon bor. Mindre än en halvimme efter det kl 11.43 simmade en baby fram, assisterad av barnmorskan. Allt har gått bra och alla är friska och sunda efter förlossningen. Barnet är på alla sätt friskt och dottern likaså. Vilket team som har åstadkommit detta underverk! Jag är morfar, har fått en dotterdotter på min/vår födelsedag!

Något senare (efter kl 14):
Och denna händelserika dag fortsätte med överraskningar. För en timme sen hörde jag en smäll och skrik utanför köksfönstret.
Där låg en mopedist som tillsammans med en bilist inte hann stanna på ett fördelaktigt sätt, då de fick möte på vår smala grusväg. En bilist kan bromsa fyra hjul men då mopedistens två hjul låser sig får han sladd och flyger in i grannens staket. Jag tog hand om mopedisten, som var den enda skadade, samtidigt som jag ringde 112 och gav lägesrapport till dem. Så jag "tog hand" om grabben som låg där, och "undersökte" honom, så gott jag kunde, kirurgiskt och neurologiskt. En kvinna som samtidigt kommit till platsen sa högt: - Man ser benpiporna!
Det är osmart att säga sånt, så att en liten kille som kört omkull hör. Det jag såg var en öppen knäskada på c:a 3x3 cm men troligen ingen fraktur. Man såg patella (knäskålen) röra sig därinne, då han rörde på benet. Därav den chockade kvinnans kommentar om benpipor.
Jag snackade så med hans pappa i telefon några gånger och lotsade föräldrarna rätt så mamman kunde följa med i ambulansen till Södersjukhuset och pappan kan transportera hem mopeden efteråt. Pratade även med bilisten, som hade ett litet barn i framsätet. Då ambulans och polis tog över gick jag en liten promenad med hundarna, de behövde en kisspaus. På väg hem var räddningstjänsten klar och precis på väg från platsen. Väl hemma i studion igen, kunde jag spara min pågående musikinspelning - en ny låt som hittills heter MaxB - morfar :-). Nu ska jag äta och sen ska jag tömma poolen som min dotter förlöste barnet i, på förmiddagen. Det händer ett och annat här ute på landet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar