fredag 21 oktober 2016

Fredag den 21 oktober.
Fortsätter med ljussättning i ateljén. Det finns visioner och det finns vissa fysiska begränsningar. En vision är att filma och fotografera dansande bakom en vit genomsläpplig gardin.


Resultat ska bli en synlig dansande skugga och samtidigt ska man se den dansande som en mindre figur i den större skuggan. Lokalen är dock inte tillräckligt lång för att lampan ska komma på tillräckligt långt avstånd bakom den dansande och duken bortom Den som dansar. Slutligen ska kameran helst vara på rätt avstånd framför gardinen, så att hela dansaren är synlig i bild.


Resultatet hittills är att strålkastaren står i rummet bredvid och kameran på andra sidan av rummet knappt får plats i ateljén. Om man öppnar ytterdörren bakom kameran kan det bli tillräckligt avstånd men dagtid blir dagsljuset vid den öppna dörren ett problem.På kvällen gick vi till den fantastiska flotten Natasha, för att bada bastu och relaxa. Bastuflotten har många kvaliteter och det är skönt att sitta på en flotte med tak och väggar och varm kamin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar