onsdag 30 november 2016

Torsdag den 1 december
Sovit ganska lätt och har vaknat till många gånger inatt. God frukost på vandrarhemmet.


Flygresan gick mycket bra. Sov inte hela tiden men en del. Maten på planet var okej.


Framme på ön Sal i Kap Verde. Flygresan har gått mycket bra och tog c:a åtta timmar. Där serverades enkel flygmat och senare kaffe med en enklare smörgås. Klockan är tio i tre här och samtidigt tio i fem i Sverige.


Värmen i kombination med luftkonditioneringen i bussen gör att det luktar som i min segelbåt, en varm sommardag.


Så här sitter vi i bussen och väntar på att alla ska komma ombord, så vi kan åka från flygplatsen till staden Santa Maria. Det är c:a 25 grader varmt och molnigt. Jag hade glömt att värme kan kännas så här och jag gillar att känna värmen igen. På bussen hit pratade jag med kvinnan som satt bredvid. Vi var de enda som stannade vid Hotel da luz och bor tydligen grannar på tredje våningen. Hon har varit här många gånger tidigare och gillar detta enkla hotell. 


Hotellrummet är enkelt och okej. Hotellet känns lagom pretentiöst.Skönt att ha ett eget rum med dusch och toalett på rummet.


Kassaskåpet är lagom stort, så att såväl surfplattan, en liter alkohol som pass och pengar får plats.


Fötterna formar ett hjärta tillsammans med det tvåkupiga takteglet, här på min balkong. Så, efter att ha kommit tillrätta på hotellet är jag nu ute för att äta, den första kvällen. På promenaden var det en inhemsk kille som rekommenderade stället D'Angela. Så nu sitter jag här och väntar på maten. En flaska inhemskt öl står redan på bordet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar