onsdag 7 december 2016

Onsdag den 7 december
Lugn frukost med té istället för kaffe och ingen mjölk med flingor. Banan och papaya är två läckerheter på frukostbordet som annars är lite enklare än de man ser på större hotell. Här finns en sorts vitt bröd, ost och skinka som pålägg och stekta ägg. Att köra ett sånt vitt bröd med pålägg i toastern ger viss omväxling vid ett enkelt frukostbord.



Är nu och mellanlandar på D'Angelas, dom har wifi även om det är oerhört segt.



Har läst mail som tog närmare två timmar att läsa, på grund av trögt nätverk och märklig javabaserad webmail på telia. Råkar man vrida lite på skärmen måste man logga in på nytt.



Skönt ställe D'Angelas, många byggarbetare och andra som arbetar i Santa Maria, stannar här för att äta. Maten man själv lägger upp på tallriken vägs vid kassan, så man betalar för vad man äter, inte mer.



Jag rakade mig och tog en dusch efter en kort middagsvila. Då duschandet var klart gick det inte att stänga av vattnet i blandaren. Suck, snabb tork, på med kläder, be personal om hjälp! Halvvägs ner såg jag en man som jag tror arbetar på hotellet men jag vet inte med vad. Jag frågade och berättade. Han följde med och konstaterade samma sak som jag, gick inte stänga av vattnet. Han sa, wait here, innan han försvann nerför trapporna. Mannen kom snart upp med en yngre kille, som jag vet arbetar i hotellets reception bland annat. Jag var aningen fundersam på vad denna man, vem han nu var, skulle åstadkomma med den gamla blandaren. Med vana handlag stängde han av varm och kallvattnet, skruvade loss den gamla blandaren och satte dit en ny. Lite mer skruvande och problemet var löst. Han gav mig ett leende och sa: - Det är jag som har byggt hotellet, jag vet hur allt ska lagas, det är ju jag som byggt allt. Det är jag som är hotellägaren, det här är min son, sa han och pekade på killen från receptionen. Ägaren har arbetat i nio år för svenska redare i svensk sjöfart men valde en gång att stanna här. Han har till och med en liten pension från den tiden i Sverige.



Nu på kvällen tillbaka till D'Angelas och äter god mat, fisk, ris och pommes frites.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar